Senatorul PMP, Traian Basescu a tinut, de asemenea un discurs in Parlament.

"Cel mai sensibil lucru al ordonantei 13 e legat de abuzul in serviciu. Toti am facut un cal de bataie pe acest subiect. Eu insumi am avut dezbateri lungi la televiziuni si dezbateri pe tema definirii abuzului in serviciu ci a Codului Penal. (...) Avem obligatia, dupa ce, ca oameni politici, am contestat multa vreme aceasta definitie, sa privim in decizia CCR. Un procuror trebuie sa ii spuna celui pe care il acuza: Omule, ai incalcat art. X, alin Z, nu ca a indeplinit defectuos atributiile de serviciu. Asta spune decizia CCR", a afirmat Traian Basescu, citat de hotnews.ro.

"Incalcarea trebuie sa fie incalcarea unei dispozitii exprese din lege, si nu o chestiune de indeplinire defectuoasa. Abuzul in serviciu este legat de vatamarea serioasa a unei persoane sau a unei institutii. De ce sa bagi un om in puscarie pentru ca a comis o eroare?", a spus senatorul, citat de digi24.ro.

"In ceea ce priveste motiunea, si eu si PMP vom vota impotriva Guvernului si sustinem motiunea", a anuntat fostul presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.