Premierul Sorin Grindeanu a declarat marti ca el a fost cel care a cerut Ministerului Justitiei sa stopeze activitatile de elaborare a unui proiect de lege ce viza modificarea Codului penal, proiect anuntat de altfel luni dimineata de ministrul Justitiei Florin Iordache, in urma abrogarii OUG 13/2017.

Grindeanu a aratat ca "orice initiativa de acest tip a Ministerului Justitiei este neconforma" cu solicitarile pe care premierul le-a facut in sedinta de Guvern. Sorin Grindeanu a afirmat in repetate randuri marti ca modificarea Codului Penal va viza "strict" punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

Intrebat in legatura cu anuntul Ministerului Justitiei ca nu lucreaza la niciun proiect de modificare a Codului Penal, Grindeanu a confirmat ca el este cel care a solicitat acest lucru.

"Am cerut Ministerului Justitiei sa stopeze orice fel de initiativa", a declarat Grindeanu, adaugand totodata ca este ncesar ca toate deciziile CCR sa fie transpuse cat mai rapid in legislatia nationala.

"Orice initiativa de acest tip a Ministerului Justitiei este neconforma cu ce am cerut in sedinta de guvern", a spus premierul.

La insistentele jurnalistiulor, Grindeanu a declarat "pentru a zecea oara, orice initiativa va urmari strict sa se puna in acord Codul penal cu deciziile CCR”.

Intrebat daca vrea ca o initiativa de modificare a Codlului penal sa vina din Parlament, premierul a spuns ca "nu sunt eu cel mai in masura sa va spun in acest moment", scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.