Un proiect de act normativ depus de parlamentarii PNL propune ca toate pensile sa fie scutite de la plata impozitului pe venit, nu doar cele care sunt sub pragul de 2.000 de lei.

Articolul din Codul Fiscal care se referea la impozitarea veniturilor din pensii ar trebui abrogat, iar pensile ar urma sa intre in categoria veninturilor neimpozabile, indiferent de cuantumul lor, potrivit initiattivei PNL, informeaza Economica.net citat de Digi24.

Pana acum, pensiile cu o valoare mai mare de 2.000 de lei erau impozitate cu 16% (ca majoritatea veniturilor din Romania), pentru valoarea care depaseste pragul de 2.000 de lei. Plafonul de 2.000 de lei pana la care nu se platea impozit a fost stabilit la inceputul acestui an, in urma unei legi adoptate de Parlament.

Cei de la PNL spun ca, daca proiectul lor va fi adoptat, nu vor mai exista discriminari intre pensionari si spun ca efortul bugetar nu va fi prea mare, iar masura poate fi aplicata chiar din acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.