Noul proiect de lege al Ministerului Justitiei este copia fidela a controversatei ordonante de urgenta 13, cea care a scos sute de mii de oameni in strada.

Singura schimbare importanta din acest proiect de lege este eliminarea pragului de 200.000 de lei la de abuz in serviciu, scrie Digi24.

Pedeapsa va ramane la fel, de maximum 3 ani. Acest lucru a fost criticat de sistemul judiciar, pe motiv ca ingradeste foarte mult activitatea de cercetare a procurorilor, in sensul ca nu pot fi luate mai multe masuri preventive.

Proiectul a fost inregistrat in urma cu putin timp la CSM si va fi trimis catre parchetele din tara.

Dimineata, ministrul Florin Iordache a anuntat ca proiectul va fi pus astazi in dezbatere publica.

„Proiectul de lege va cuprinde toate dispozitiile si toate deciziile Curtii Constitutionale pentru acele articole care au fost declarate neconstitutionale. Si in ordonanta si in proiectul de lege se vor regasi toate acele articole care au fost declarate neconstitutionale”, a spus Florin Iordache. Ministrul a mai adaugat ca „nainte de a merge cu acest proiect mai departe, toti specialistii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va ramane in dezbatere 30 de zile”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.