Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca Guvernul nu are de ce sa demisioneze in urma amplelor proteste din tara, iar dupa ce motiunea de cenzura va fi votata in Parlament, premierul Sorin Grindeanu va anunta daca il demite pe ministrul Justitiei, Florin Iordache.

”Am avut o intalnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite si-au exprimat fara echivoc sustinerea in continuare pentru Guvernul Grindeanu. Am discutat ca avem trei zile importante in Parlament, azi si maine avem bugetul, cu speranta sa adoptam bugetul, daca reusim, pana maine seara, si miercuri motiunea de cenzura. In rest au avut interventii cativa colegi care si-au exprimat sustinerea totala pentru continuarea guvernarii, ceea ce era important si pentru premier sa afle”, a afirmat Liviu Dragnea, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Referitor la protestele din tara, presedintele PSD a sustinut ca Guvernul nu are de ce sa demisoneze.

”O sa vedem ce se intampla in zilele urmatoare, Guvernul nu are de ce sa demisioneze”, a subliniat liderul social-democratilor.

De asemenea, intrebat daca ministrul Florin Iordache va demisiona, Liviu Dragnea a spus: „A stabilit Grindeanu cu Iordache ca dupa ce pica motiunea de cenzura amandoi vor avea o discutie si premierul va lua o decizie, ceea ce e firesc”.

Intrebat daca se considera un om cinstit, Liviu Dragnea a raspuns: "Ma considert un om cinstit. Eu nu am furat nimic. In afara de protestatarii din Victoriei, mai sunt si alti romani, care nu sunt romanii domnului Iohannis, care vor acest guvern.

Premierul are sustinerea mea totala. Tinta a fost si ramane PSD-ul. Se pare ca presedintele vrea toata puterea in Romania", a mai spus Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.