”Mi s-a parut mai mult decat incorect ca presedintele unei banci straine, un cetatean strain sa protesteze impotriva Guvernului. Normal ca poate e suparat pentru Legea darii in plata sau pentru alte lucruri pe care noi le-am facut pentru romani”, a declarat Liviu Dragnea, duminica, la un post de televiziune, citat de News.ro.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a publicat, sambata, pe contul sau de Facebook, o fotografie in care apare presedintele Raiffeisen Romania, Steven van Groningen, la protestele din Piata Victoriei.

La rindul sau, senatorul Adrian Tutuianu (PSD) a declarat, sambata, la un post de televiziune, ca va initia o discutie in cadrul comisiei parlamentare de control al SRI legata de implicarea unor companii multinationale in protestele din Romania.

”Intr-un ziar din Prahova se spune ca o companie multnationala si-a trimis salariatii la protest. Este o chestiune care tine de securitatea nationala. Ziaristul Dan Andronic spune ca mai multe companii multinationale au dat liber angajatilor pentru a merge la protest, deranjate probabil de unele prevederi ale Codului Fiscal, de prevederile unei directive europene privind impozitarea profitului in tara unde profitul se realizeaza. Din aceasta perspectiva, vreau sa avem o discutie in comisia de specialitate a Parlamentului si sa ne lamurim daca exista vulnerabilitati majore legate de securitatea nationala”, a spus Adrian Tutuianu, presedinte al Comisiei parlamentare SRI, citat de Digi24.