Guvernul a organizat, duminica la ora 14.00, o sedinta de urgenta in care s-a discutat despre controversatele ordonante de urgenta care modifica Codul Penal. In urma discutiilor, OUG 13/2017 a fost anulata.

UPDATE 16:20 Abrogarea ordonantelor de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial.

In cadrul sedintei Executivului s-a decis abrogarea ordonantei de urgenta care modifica Codul Penal si care dezincrimineaza abuzul in serviciu. Practic, a fost emis un proiect de ordonanta de urgenta care prevede abrogarea ordonantelor date in urma cu 5 zile.

Aceasta ordonanta trebuie trimisa la Parlament, care urmeaza sa o analizeze, urmand ca apoi sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Deocamdata, nu stie daca acest lucru se va intampla inainte ca ordonanta 13/2017, care modifica Codul Penal, sa intre in vigoare.

Tot in sedinta Executivului de azi s-a discutat si despre declasificarea stenogramelor din sedinta in care au fost aprobate ordonantele de urgenta, in urma cu 5 zile. In acest sens, a fost semnat un memorandum pentru ca aceste stenograme sa fie publicate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.