Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat, duminica, dupa ce Comisiile de buget au respins amendamentele liberalilor privind o suplimentare de fonduri la Ministerul Justitiei, ca Executivul demonstreaza "degringolada", pentru ca ministrul Florin Iordache le sustinuse, dar acum secretarul de stat prezent la discutii nu le-a dorit aprobate.
"Degringolada guvernului Grindeanu se resimte si la conducerea Ministerului Justitiei si se resimte si in dezbaterile pe care le avem pe buget in Parlament. Dupa ce in Comisia juridica toate amendamentele PNL au fost acceptate cu unanimitate, pentru ca erau intemeiate, inclusiv cu acordul ministrului atunci de fata, astazi, in Comisia de buget finante, ministerul Justitiei, reprezentat de un secretar de stat a avut o cu totul alta pozitie, nestiind cum sa se coreleze cu ministrul", a spus Predoiu.

El a acuzat "dezordinea manageriala" din Ministerul Justitiei, afirmand ca amendamentele PNL respinse de comisiile de buget veneau cu masuri pozitive pentru justitie si cetateni.

Liderul liberal a dat ca exemplu un amendament privind suplimentarea bugetului agentiei de recuperare a prejudiciilor, pentru angajarea de personal nou. "Ma intreb daca acest refuz nu are, de fapt, in spate vointa politica, de a se ascunde in continuare fondurile rezultate din infractiuni", a spus liberalul.

Predoiu a acuzat si respingerea unor amendamente care ar fi "ameliorat" situatia din penitenciare, precum cresterea normei de hrana, achizitionarea de brati electronice si angajarea de nou personal de probatiune, scrie News.ro.

"Toate aceste amendamente nu faceau decat sa acopere cu fapte vorbe si promisiuni ale PSD in campania electorala, deci noi suntem mai seriosi", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Cele patru amendamente ale PNL au fost respinse, duminica, de Comisiile reunite de buget-finante, dupa ce, vineri, Comisia juridica a avizat bugetul Ministerului Justitiei, aproband si amendamente ale liberalilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.