Europarlamentarul Monica Macovei explica modul in care ar trebui procedat pentru ca ordonanta 13 sa nu produca efecte negative in justitie, scrie digi24.ro.

"1. Titlul noii OUG: Ordonanta de Urgenta pentru abrogarea OUG 13/2017 (in totalitate) si modificarea unor dispozitii din Codul de procedura penala. (...)

2. Textul noii OUG:
(a) Articolul 1: “Se abroga OUG 13/2017”. Toata.

Numai asa noua ordonanta de urgenta (1) impiedica intrarea in vigoarea a modificarilor Codului Penal, programata pentru 9 februarie 2017, si (2) limiteaza in timp, pana in momentul adoptarii noii OUG, a modificarilor la Codul pe Procedura Penala. De la data adoptarii noii OUG, modificarile Codului de procedura penala nu mai sunt in vigoare. Evident, noua OUG trebuie publicata imediat in Monitorul Oficial, pana pe 8 februarie cel tarziu si trimisa in aceeasi zi Parlamentului.

(b) Articolul 2: “Se modifica urmatoarele articole din Codul de Procedura Penala (enumerate), dupa cum urmeaza:…” si se scriu, in noua OUG, textele in vigoare inainte de OUG 13/2017 la toate articolele din Codul de procedura penala modificate de OUG 13/2017", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea fostului ministru al Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.