Politica4 Februarie 201714:58

Lectura de un minut

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat sambata, la Parlament, ca este „foarte normal” sa existe discutii cu partenerii europeni despre OUG de modificare a Codurilor penale, motiv pentru care va merge, luni, la Bruxelles pentru a discuta in acest sens cu partenerii externi ai Romaniei.

Teodor Melescanu a spus ca este „foarte normal” sa existe discutii cu partenerii europeni pe marginea modificarii codurilor penale.

„Eu cred ca este foarte normal sa avem un dialog cu partenerii nostri europeni si in acest scop voi fi luni, la Bruxelles, si vom avea ocazia sa discutam inclusiv pe textul respectiv. Cu mai multi, intalniri sunt in curs de perfectare, vor si oameni din Comisia Europeana cu pozitii responsabile”, a raspuns ministrul de Externe.

Intrebat care este punctul de vedere pe care il va expune la Bruxelles, Melescanu a afirmat: „Punctul meu de vedere este foarte simplu, de a gasi o modalitate pentru a colabora impreuna cu colegii nostri si partenerii nostri europeni la dezamorsarea acestei situatii”.

El a mai spus ca protestele nu au fost prezentate oficial „in niciun fel” partenerilor externi, deoarece evenimentele din ultimele zile „au fost prezentate de catre presa din Romania si receptate ca atare”, scrie News.ro.

Citeste si:
VIDEO Arestat dupa ce a contaminat o bara de sustinere din metrou
VIDEO Arestat dupa ce a...

Ministrul a sustinut ca OUG de modificare a Codurilor penale se putea prezenta mai bine, existand „probleme de comunicare”. „Se puteau prezenta mult mai bine si au fost probleme de comunicare, sper sa le depasim”, a conchis Teodor Melescanu.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.