Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a transmis, vineri dimineata, ca nu face niciun pas inapoi in privinta ordonantei care schimba Codurile Penale.

Intrebat daca isi asuma continutul ordonantei, Iordache a raspuns: "Da. Oportunitatea este a ministerului si atata timp cat sunt ministru, mi le asum in totalitate. Au fost opinii contrare de la societatea civila si tinand cont de toate parerile pro si contra au iesit aceste proiecte".

Cand i s-a spus ca oamenii cer in continuare in strada abrogarea, Iordache a replicat ca "ordonanta in acest moment este atacata la CCR fie de presedinte, fie de CSM, fie de procurorul general. CCR poate hotari daca este constitutionala sau nu".

Reporterii l-au intrebat pe ministrul Justitiei daca este adevarat ca ar fi primit un fel de aviz negativ cu privire la ordonanta de la directiile de specialitate din cadrul ministerului.

"In cursul elaborarii actelor normative directiile de specialitate si-au exprimat mai multe puncte de vedere. Inca din cursul procedurii de elaborare au fost parerei si contra, dar oportunitatea o stabileste ministrul. Intr-un act de abordare ultima responsabilitate o are ministrul", a spus Iordache, citat de Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.