Desfiintarea DNA si DIICOT a figurat pe agenda ALDE in septembrie anul trecut, potrivit unui document intern care a circulat intre liderii partidului si consultat de HotNews.ro.

Documentul, un proces verbal al sedintei departamentelor din ALDE, arata ca desfiintarea "Departamentelor Parchetului (DNA si DIICOT - n.red.)" se numara printre "propunerile curajoase" pentru campania electorala ce urma sa inceapa, mentioneaza sursa citata.

Documentul este publicat dupa ce, in urma cu o zi, au fost vehiculate informatii, in presa, potrivit carora actualul Guvern ar urmari comasarea DNA si DIICOT intr-o singura institutie, condusa de Oana Schmidt Haineala. Aceasta din urma a negat aceasta informatie.
De asemenea, si Liviu Dragnea a sustinut ca totul este "o prostie' si ca nu se pune in discutie desfiintarea DNA si DIICOT.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.