Ministrul Justitiei, Florin Iordache, si-ar fi delegat toate atributiile secretarului de stat, Constantin Sima.

Update 15:49 Procurorul general, Augustin Lazar, a solicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Constantin Sima si Oana Schmidt-Haineala, pentru a asigura impartialitatea anchetei DNA privind elaborarea proiectelor Guvernului vizand gratierea si modificarea codurilor penale. Ministrul Justitiei, Florin Iordache, isi delegase atributiile secretarului de stat Constatin Sima, pentru perioada 1-7 noiembrie, potrivit News.ro.

"Avand in vedere necesitatea derularii in conditii de impartialitate a unei cauze instrumentate de catre Directia Nationala Anticoruptie, avand ca obiect imprejurarile elaborarii proiectului de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, precum si a proiectului de lege pentru gratierea unor pedepse, astazi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Haineala si a domnului procuror Constantin Sima", arata reprezentantii Ministerului Public.

Delegarea a intrat in vigoare ieri si e valabila pana pe 7 februarie.

Contactata in repetate randuri, azi dimineata, de Ziare.com, pana la urma Cristina Lita de la Departamentul de Comunicare al Ministerului Justitiei a confirmat aceasta informatie.

Delegarea atributiilor pentru perioada 1 - 7 februarie are loc "pe chestiuni curente", "pentru a nu fi blocata activitatea ministerului". Asta nu inseamna ca ministrul Florin Iordache nu va fi la birou in aceasta perioada, a subliniat Cristina Lita.

O explicatie pentru aceasta decizie ar fi ca ministrul Iordache, artizanul ordonantei de modificare a Codurilor Penale, incearca astfel sa scape de raspunderea de a semna alte acte la minister.

O astfel de delegare reprezinta trecerea atributiilor de ministru al Justitiei din zona politica in zona tehnocrata - Constantin Sima e un profesionist al legii, nu o persoana politica aleasa. Transferul probabil anunta pregatirea unei decizii la nivelul Executivului in ce priveste soarta ordonantei.

Citeste si:
Florin Iordache: Amânarea creșterii alocațiilor este...
Președintele Consiliului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.