Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat miercuri, la Parlament, ca, in cursul acestei zile, se va depune la Parlament motiunea de cenzura a PNL impotriva Guvernului, dupa ce va fi comasata cu textul motiunii simple pe Justitie a Uniunii Salvati Romania.

„Am vorbit cu colegii de la PNL si vom depune azi motiunea de cenzura impotriva Guvernului. O sa luam decizia definitiva, dar probabil ca vom comasa motiunea simpla pe care o pregatisem impotriva ministrului de Justitie cu motiunea de cenzura pe care au pregatit-o colegii de la PNL ca sa existe o singura motiune de cenzura care sa fie inaintata de toata opozitia”, a precizat deputatul USR.

”Miza in acest moment nu este sa isi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache e un nimeni, sau domnul Grindeanu. Domnul Grideanu e un nimeni. Miza este sa se opreasca acest text normativ care pune in paranteze tot ce a insemnat sistem de justitie in Romania”, a raspuns Nicusor Dan.

De asemenea, intrebat daca este un gest simbolic faptul ca toti parlamentarii USR au venit la Parlament imbracati in negru, deputatul a raspuns afirmativ.

”Este un gest simbolic fata de ce s-a intamplat azi-noapte si este o manifestare a solidaritatii cu oamenii care au iesit si vor iesi in strada”, a subliniat liderul USR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.