Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, luni, dupa consultarea publica asupra ordonantelor de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, ca inca nu stie pentru ce formula de adoptare a celor doua acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea raspunderii Guvernului, sustinand ca incusiv ultima varianta, angajarea raspunderii, este tot o forma de dezbatere.

”Eu am intrebat in sala pe cei care se opuneau ordonantei si ati vazut ca foarte multi spuneau sa fie o dezbatere in Parlament. Vreau sa va spun ca dezbatere inseamna si atunci cand isi asuma Guvernul, pentru ca in acele cinci zile tot dezbatere inseamna, cand se depun amendamente si Guvernul si le poate asuma sau nu”, a sustinut Iordache.

Ministrul Justitiei a spus ca varianta initiala a proiectelor va fi amendata, dar nu a putut spune ce anume va scoate si ce va lasa in textul celor doua ordonante de urgenta, scrie news.ro.

”Varianta initiala fara indoiala va fi amendata. Vom tine cont de observatiile facute astazi si acele prevederi care initial erau neclare sau neconcordante cu siguranta vor fi eliminate. Nu vreau sa va spun ce vom elimina sau daca vom elimina si cum vor arata. In urma consultarilor de azi, am niste observatii care vreau sa fie cuprinse in textul celor doua acte normative”, a mai spus Iordache.

El a anuntat ca va avea o discutie cu premierul Sorin Grindeanu si va face publica decizia pe care o va lua.

Iordache a mai sustinut ca nu s-a consultat nici cu Liviu Dragnea, nici cu PSD in privinta celor doua acte normative despre care a spus ca sunt atributul sau ca ministru.

Intrebat de jurnalisti daca seful sau pe linie de partid, Liviu Dragnea, i-a cerut sa reglementeze lucrurile prevazute in cele doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, ministrul Florin Iordache a negat. ”Categoric nu”, a spus el.

Iordache a negat si o eventuala consultare a partidului din care face parte, PSD, pe aceste doua teme. ”Fara indoiala nu. Este atributul meu ca ministru si propunerea pe care o voi face Guvernului este propunerea Ministerului Justitiei”, a mai sustinut Florin Iordache.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.