Premierul Sorin Grindeanu ofera raspunsuri la intrebarea "unde se duc banii pentru sanatate?".
"Unde se duc banii pentru sanatate?
  • Prin Programul de achizitionare multianuala a vaccinurilor pentru copii am alocat in acest an 774 mil. lei. Pentru prima data in Romania, s-au acordat bani si pentru achizitia vaccinului pneumococic conjugat.
  • Alocam integral banii necesari pentru toate programele de sanatate, astfel incat pacientii sa nu mai fie nevoiti sa astepte pentru a incepe tratamentul dupa ce boala a fost diagnosticata. De exemplu, programul pentru hepatita C (pentru stadiile F2, F3 si F4) a fost finantat astfel incat toti pacientii sa poata fi tratati.
  • Am alocat 700 de milioane de lei pentru medicamentele compensate si gratuite, astfel incat sa putem oferi, asa cum ne-am angajat, cate un medicament 100% compensat, pentru fiecare boala.
  • S-au alocat bani si pentru finalizarea constructiei spitalului TBC de la Rosiorii de Vede, care va fi inaugurat anul acesta.
  • S-au alocat bani pentru achizitia de computere tomograf in toate spitalele judetene din Romania, bineinteles pentru acele spitale care acum nu au astfel de aparate.
  • Am prevazut sumele necesare pentru toate cresterile salariale din domeniul sanatatii", a scris premierul pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.