O serie de fosti parlamentari PNL care nu au fost pusi pe locuri eligibile la alegerile generale de anul trecut au constituit un comitet de initiativa si cer alegerea presedintelui partidului prin votul tuturor membrilor, organizarea conventiei nationale dupa ce vor fi avut loc alegeri la baza partidului si dizolvarea imediata a comisiei de unificare si inlocuirea acesteia cu o comisie de organizare a alegerilor.

”Va cerem sa va alaturati noua pentru a aplica urgent masurile necesare pentru reconstructia Partidului National Liberal: dizolvarea imediata a Comisiei de Unificare si inlocuirea sa cu o Comisie de organizare a alegerilor, cu membri care nu vor candida pentru o functie de conducere; alegeri pornind de la baza partidului, cu programe de viziune si actiune politica, cu respectarea dreptului de a candida si de a alege al tuturor membrilor declarati ai PNL; constituirea Comisiilor de Organizare a alegerilor la toate nivelele si in toate organizatiile partidului; constituirea unui Comitet de Dezbatere Doctrinara care sa pregateasca o platforma menita sa fie adoptata in Congresul PNL. Acest comitet va incepe imediat consultari cu toate organizatiile locale si speciale ale partidului, cu membrii individuali care doresc sa contribuie, precum si cu lumea academica, societatea civila si mediile de afaceri; instituirea unui sistem electoral prin care viitorul presedinte al partidului sa fie desemnat prin votul tuturor membrilor PNL”, se arata in manifestul transmis ”tuturor membrilor si simpatizantilor PNL” si obtinut de News.ro.

Din comitetul de initiativa fac parte Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbraveanu, Virgil Guran, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragos Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Vlad Nistor, Dragomir Tomaseschi, Lucia Varga si Radu Zlati.

”Au trecut 45 de zile de la rezultatul umilitor al alegerilor parlamentare, cand electoratul ne-a sanctionat pentru erorile politice pe care le-am facut in ultimii doi ani. In fata refuzului detinatorilor temporari ai functiilor de conducere de a organiza o dezbatere pentru analiza realista si onesta a situatiei PNL credem ca este datoria noastra sa actionam si sa luam initiativa. Membrii partidului isi doresc aceasta actiune, societatea romaneasca ne observa, este momentul sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor”, se mai arata in manifestul transmis membrilor PNL.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.