Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat vineri, la Parlament, ca bugetul, in forma prezentata si retrasa ulterior de PSD, nu seamana deloc cu cel prezentat in campania electorala de social-democrati, fiind un buget „imprudent si nerealist, care pune in pericol echilibrul macroeconomic”.

„Din ceea ce vedem, ca informatie publica din partea PSD, bugetul nu seamana deloc cu bugetul din campania electorala. Inca o dovada ca ceea ce s-a promis in campania electorala a fost minciuna cap coada. Bugetul, in schita prezentata si ulterior retrasa de PSD, prevede o serie de venituri intr-un mod complet nerealist, fara a se explica sursa lor, fara a se explica corelatii dintre capitole bugetare. Prin urmare, avem un buget imprudent si nerealist, un buget care pune in pericol echilibrul macroeconomic printr-o instabilitate bugetara care ar putea sa apara in anii viitori”, a afirmat Catalin Predoiu.

Liberalul a mai spus ca PNL asteapta forma finala a bugetului pentru a formula amendamente.

„Asteptam forma finala, dupa ce polii de putere din PSD se vor pune de acord - as vrea sa vorbesc si de poli de competenta in PSD in materie de buget, dar nu ii vedem deocamdata sa se manifeste - si ulterior ne vom formula amendamentele (...). Cer ca bugetul pe care PSD il va propune sa fie in linia promisiunilor din campania electorala. PSD a primit un mandat pe baza unor promisiuni, cred ca e cazul sa isi tina acele promisiuni”, a completat deputatul.

Catalin Predoiu a sustinut ca „nu poti sa semnezi un pact pentru cresterea cheltuielilor de aparare, iar pe de alta parte sa micsorezi bugetele care sunt destinate intaririi securitatii nationale”.

„Cu justitia, cu siguranta si securitatea tarii nu poti sa te joci in functie de anumite capricii politice, razbunari politice sau alte interese pe care nu ni le explica nimeni (...). Eu il chem pe domnul Dragnea la ordine, sa-si respecte promisiunea din campanie si sa nu mai puna in legatura interese politice, meschine, marunte cu justitia si cu siguranta tarii. Nu e de joaca”, a conchis prim-vicepresedintele PNL.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.