Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca executivul va aproba proiectul de buget pentru anul in curs.

Chiar daca initial proiectul de buget trebuia sa ajunga pe masa parlamentarilor pe 25 ianuarie, initiativa a fost abandonata dupa ce premierul si presedintele PSD Liviu Dragnea s-au declarat nemultumiti de forma proiectul pe care ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a facut-o publica luni pe site-ul MFP, scrie profit.ro.

Intre timp, presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu in care acuza diminuarea bugetelor institutiilor cu atributii pe siguranta nationala, dar si faptul ca MApN, desi primeste bani suplimentari, nu are alocat un buget de 2% din PIB, asa cum s-a angajat Romania, afirmand ca intentia de a reduce fondurile reprezinta un gest "iresponsabil".

Seful statului a subliniat ca proiectul bugetului pentru 2017 prevede cresteri ale cheltuielilor totale fata de 2016, cu aproape 31 de miliarde de lei, astfel incat "reducerea bugetelor pentru domeniul securitatii nationale este nu doar nejustificata, ci total inoportuna".

Anterior, presedintele a sustinut ca va analiza bugetele institutiilor care asigura securitatea nationala. "Pentru mine, va spun sincer, un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate nationala si asta nu inseamna numai armata".

Potrivit unui anunt al Biroului de presa al Executivului, sedinta de guvern va incepe vineri la ora 13.00, noteaza antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.