Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, pentru Digi24, ca nu a vorbit cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul Justitiei, Florin Iordache, despre proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, Dragnea spunand ca asteapta sa vada ”o linie clara” in aceasta chestiune.

”In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea raspunzand unei intrebari legate de cele doua proiecte de OUG.

Ministrul Florin Iordache vrea sa adopte luni OUG privind gratierea

Ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale nu vor fi retrase, iar luni, dupa consultarile publice pe care le va avea Ministerul Justitiei pe aceasta tema, ministrul Florin Iordache va decide forma in care masurile vor fi adoptate: prin OUG, prin angajarea raspunderii sau prin proiect de lege, au precizat surse social-democrate pentru News.ro.

Sursele citate au mai spus ca ministrul Florin Iordache are libertate deplina in ceea ce priveste adoptarea celor doua masuri – gratierea si modificarea codurilor penale.

De asemenea, potrivit surselor amintite, plafonul pentru abuzul in serviciu va ramane 200.000 de lei, perioada in care se poate depune plangerea vizand o fapta de abuz in serviciu va ramane tot trei luni si, la fel, pedepsele pentru abuz in serviciu raman scazute la intervalul propus in ordonanta pusa in dezbatere publica – intre sase luni si trei ani de inchisoare sau amenda.

”Vrem sa evitam transformarea unora in delatori de profesie. Daca doi fura impreuna, unul dintrei ei, ca sa scape, poate depune plangere dupa cinci luni. Nu, prietene, sa depuna imediat dupa ce a furat”, au mai precizat sursele citate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.