Senatorul PMP, Traian Basescu, isi exprima parerea in legatura cu ordonantele Guvernului privind gratierea si modificarea Codurilor Penale, subliniind ca disputele care au luat nastere constiruie semnele luptei pentru putere intre magistrati si politicieni, scrie ziare.com.

"In aceste zile, s-a declansat o lupta crancena intre magistrati (in mod deosebit procurori) si politicieni. (...)

Ce este drept este ca Guvernul si Parlamentul au responsabilitatea constitutionala a politicii penale, in timp ce magistratii au obligatia implementarii acestei politici.

In acelasi timp, magistratii au dreptate atunci cand sustin ca proiectele Guvernului sunt prost facute si, mai ales, facute cu dedicatie.
Cert este ca, si la unii, si la altii, se vad aproape transparent interesele. Magistratii vor sa-i tina in lesa pe politicieni aratandu-le catusele si portile inchisorilor cu ani grei de puscarie, in timp ce politicienii vor sa-si scoata din puscarii o anume clientela politica.

Inteleg bine miza fiecarei parti: PUTEREA .

Solutia este una singura: dialogul cinstit intre cele doua puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere catre un stat de drept functional, care pleaca de la premisa ca esenta democratiei inseamna respectarea drepturilor fundamentale, pe de o parte, iar, pe de alta parte, respectarea principiului ca nimeni nu este mai presus de lege", a scris fostul presedinte pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.