Fostul ministru al Justitiei, Raluca Alexandra Pruna, a avut o reactie hotarata la adresa masurilor pe care guvernul Grindeanu urma sa le adopte pentru sistemul de justitie.
"Faptul ca guvernul PSD-ALDE se foloseste de situatia supraaglomerarii din penitenciare pentru a promova un OUG care face mai uscati si mai curati pe politicienii penali ai zilei este o palma pentru alegatori. Si pentru cei care nu i-au ales, dar pe care ii guverneaza.

Nu exista calificativ: e laolalta disperare de a scapa de mana legii penale, inconstienta in guvernare, dispret pentru societate, capturarea statului si a legii pentru interese personale, pecuniare si probabil penale.

A propune gratierea in modul in care proiectul de OUG o face, de care ar beneficia vreo 2000 de persoane este cu adresa directa la politicieni care trebuie scapati si inechitabil in fond. Guvernul PSD-ALDE nu da doi bani pe problema sistemica a supraaglomerarii. Se foloseste numai de ea. Cum se foloseste de masa electorala cea mai vulnerabila, nu de azi, ci de 27 de ani.

Proiectul de lege pe care guvernul Ciolos l-a adoptat si trimis in Parlament, care propunea un mecanism compensator in zile castig pentru toti cei aflati in detentie in conditii precare a fost clasat de Parlament. Fara a fi discutat.

Pentru cine mai avea iluzii suntem in plin Blitzkrieg pe justitie. Azi s-a castigat o batalie, nu razboiul.

Este de remarcat reactia magistraturii prin varfurile sale - reactie care denunta ferm aceasta incercare nenuantata de a pune botnita justitiei. Mai este de remarcat ca nu suntem toti un popor vegetal care pentru 100 de lei in plus la pensie ne vindem viitorul copiilor. Mai exista oameni demni care ies in strada, pentru ca altceva nu e de facut intr-un stat capturat." a spus pe Facebook fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.