Fostul prim-ministru Dacian Ciolos este de parere ca modul in care a fost facut, miercuri, demersul privind Legea amnistiei si gratierii creeaza suspiciuni cu privire la obiectivul central al guvernarii PSD-ALDE, scrie romanialibera.ro.

"Prin felul in care a fost facut demersul gratierii/amnistiei, in orice forma sau moment va fi el promovat, creeaza suspiciunea ca obiectivul central al guvernarii PSD-ALDE este altul. (...)

Principalul obiectiv a fost si ramane acela de a se face scapati de efectele legii penale. (...)

Reglementarile introduse pe furis nu arata decat dispret fata de cetateni. Maniera duplicitara in care este folosita problema supra-aglomerarii penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticoruptie in Romania, este inacceptabila.

Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceti Romania inapoi in anii '90. O Romanie normala este Romania domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forta sau aranjamentelor oculte", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.



Proiectul OUG promovat de Ministerul Justitiei
prevede gratierea integrala a pedepselor de pana la 5 ani precum si jumatate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au in intretinere copii sub cinci ani, a celor cu varste de peste 60 de ani, precum si a celor cu boli incurabile in faze terminale. Prevederile nu se aplica recidivistilor, nici celor care s-au sustras executarii pedepsei si nici celor care comit infractiuni dupa data de 18 ianuarie 2017.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.