Presedintele Klaus Iohannis a scris, duminica, pe Facebook, de Ziua Culturii Nationale, ca respectul pentru Romania se cladeste in buna masura pe aprecierea internationala a culturii si artistilor ei, sustinand ca patrimoniul nostru cultural continua sa fie cel mai elocvent si reprezentativ act de identitate al natiunii romane.

”M-am simtit onorat de fiecare data cand am avut ocazia ca, in numele romanilor, sa acord cele mai inalte distinctii celor care si-au dedicat intreaga viata creatiei culturale. Operele lor ne-au bucurat inimile si ne-au imbogatit spiritual. In lume, respectul pentru tara noastra se cladeste in buna masura pe aprecierea internationala a culturii si artistilor ei. Patrimoniul nostru cultural continua sa fie cel mai elocvent si reprezentativ act de identitate al natiunii romane”, a scris, pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis.

Mesajul este in insotit de un slide de fotografii care-l infatiseaza pe presedintele Iohannis participand la o serie de evenimente culturale, de la festivaluri organizate sub patronul Presedintiei sau de la decorarea unor personalitati ale vietii culturale, precum filosoful Mihai Sora, istoricul Neagu Djuvara, actorul Florin Piersic sau membrii formatiei Cargo.

Imaginile se deruleaza pe fundalul sonor al ”Rapsodiei Romane”, a lui George Enescu, transmite News.ro.

Pe 15 ianuarie se celebreaza Ziua Culturii Romane, odata cu aniversarea nasterii poetului Mihai Eminescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.