Scriitorul Andrei Plesu a venit, joi dimineata, la Parchetul General, pentru a fi audiat ca martor de procurorii militari care se ocupa de dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. La scurt timp, in Parchet a intrat si omul de afaceri Adrian Sarbu, care are calitatea de inculpat in acest dosar.

Andrei Plesu era ministru al culturii in perioada Mineriadei. Procurorii vor sa stie daca la nivelul guvernului de atunci s-au discutat masurile care s-au luat in Bucuresti cu ocazia acestor evenimente, dar si inaintea Mineriadei.

Andrei Plesu a spus ca nu-si aminteste foarte multe de atunci, dar in ziua cand au venit minerii in Bucuresti a fost oprit de mineri pentru a fi perchezitionat.

„Din cate imi amintesc, guvernul nu se intrunea pentru orice, decat intr-un stil restrans. Asa a fost decizia de oprire a regelui in 90”, a spus Andrei Plesu.

„Eu am aflat de prezenta minerilor cand, vrand sa merg la serviciu, adica la Ministerul Culturii, mi-au oprit masina, au perchezitionat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul sa plec si mi-au spus: Venim si noi!”, a povestit fostul ministru. „Atunci mi-am dat seama ca orasul e impanzit, pentru ca eu nu eram intr-un executiv restrans, care lua decizii. Pe urma au urmat tot felul de nefacute, cum ne-aducem cu totii aminte”, a adaugat Andrei Plesu. „Eu nu pricep toata situatia de atunci, in orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod”, a punctat Andrei Plesu citat de Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.