Igor Dodon a anuntat ca va cere revocarea ambasadorului moldovean la Bucuresti, Mihai Gribincea, dupa ce acesta i-a luat apararea fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sustinand ca ca sunt experti care considera ca decretul de retragere a cetateniei senatorului PMP ar putea fi declarat neconstitutional, scrie digi24.ro.

"Sunt surprins ca descopar ca unii ambasadori au devenit avocati ai unor politicieni din tara de resedinta si au cam uitat carui stat servesc.

E si mai grav cind acestia fac comentarii politice in raport cu autoritatile statului care i-a trimis in misiune. (...)

Anume in asa mod pot fi etichetate declaratiile ambasadorului moldovean la Bucuresti, care si-a permis comentarii impertinente si incompatibile cu statutul sau de Ambasador.

Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador si inlocuirea lui cu o persoana care intelege mai bine atit competentele diplomatice, cit si interesele statului Republica Moldova", a scris Igor Dodon pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.