DNA nu se considera responsabila pentru disparitia lui Sebastian Ghita, a declarat luni Laura Codruta Kovesi, sefa DNA. Ea a reamintit ca DNA a dispus in acest caz masura controlului judiciar, a instituit obligatia de a nu parasi tara si a solicitat Politiei Romane si efectuarea unui filaj.

„Toate aceste masuri trebuiau implementate si aduse la indeplinire de catre structurile Ministerului de Interne. Raspunsul in acest moment trebuie sa-l dea MAI – cum a reusit sa scape de filaj, cum a reusit sa se ascunda”, a spus Laura Codruta Kovesi conform Digi24.

Intrebata daca DNA avea indicii ca Sebastian Ghita urma sa fuga din tara, Kovesi a raspuns: „Noi ne-am luat masuri de precautie, nu aveam indicii concrete, este o masura pe care procurorul de caz a dispus-o pe baza informatiilor pe care le avea in dosar”.

In ceea ce priveste acuzatiile lui Sebastian Ghita la adresa sa, sefa DNA a anuntat ca a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, dar si CNA cu privire la afirmatiile aparute in spatiul public in ultima luna, pe care le-a catalogat drept „neadevarate, neintemeiate, tendentioase si ridicole”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.