Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, duminica, la Digi 24, ca Avocatul Poporului a atacat la CCR legea care impiedica persoane condamnate penal sa fie ministri pentru ca pedepsele nu pot fi "pe viata", iar faptul ca sesizarea vine dupa 16 ani de la intrarea legii in vigoare poate insemna ca nu a stiut nimeni ca exista aceasta prevedere.

"Eu, din ce am inteles, Avocatul Poporului a spus «domnule, o pedeapsa pe care o aplica o instanta judecatoreasca nu poate fi aplicata pe viata»", a spus Daniel Constantin.

Intrebat de ce vine totusi aceasta sesizare dupa aproape 16 ani de cand legea a intrat in vigoare, vicepremierul a spus ca problema respectiva este "o chestiune de forma".

"Probabil nu a stiut nimeni, ca nu am avut o astfel de situatie. Nu poti printr-o lege sa pedepsesti pe cineva care are o pedeapsa de un an, doi, trei sau cu masuri suplimentare, sa il pedepsesti pe viata. Probabil ca din acest punct de vedere Avocatul Poporului a spus ca reglam Constitutia sau legea respectiva, sa o punem de acord cu Constitutia, sa aiba aceasta pedeapsa pe perioada exercitarii pedepsei respective", a explicat Daniel Constantin.

El nu a vrut sa comenteze daca, in eventualitatea unei decizii de neconstitutionalitate asupra Legii 90, Liviu Dragnea va deveni premier, afirmand ca seful PSD ar fi trebuit sa fie premier inca de dupa alegerile din 11 decembrie, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.