Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 5 ianuarie a.c., un mesaj cu ocazia Galei Studentilor Romani din Strainatate 2017. Mesajul a fost prezentat de catre doamna Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educatie si Cercetare, conform comunicatului de presa remis 9AM.ro de catre Administratia Prezidentiala.

Gala Studentilor Romani din Strainatate a devenit un reper in calendarul de evenimente de la inceput de an. A ajuns la editia a opta si ma bucur sa constat ca an de an studenti de elita in domeniul in care se pregatesc sunt celebrati cu tenacitate de Liga Studentilor Romani din Strainatate.

Veti premia in aceasta seara „Excelenta academica”. Ii felicit pe toti cei care au fost nominalizati, pentru ca impun tuturor, dar si siesi, standarde inalte, devenind astfel modele pentru colegii lor si pentru intreaga societate. Munca, straduinta, rigoarea, pasiunea, lucrul in echipa, disciplina, curiozitatea sunt lucruri pe care se cladeste excelenta, dar despre care se vorbeste destul de putin in societatea noastra. Am insistat in numeroase interventii publice pe faptul ca meritocratia este una dintre cheile care va duce la o dezvoltare accelerata a Romaniei, la acea Romanie puternica, privita cu respect in strainatate si de care vrem sa fim mandri. Voi sunteti un exemplu viu ca Romania are resurse pentru a merge in acea directie.

Premiantii de astazi sunt doar o mica parte dintre romanii, studenti, absolventi sau oameni activi care au avut reusite profesionale dincolo de hotarele patriei lor. Am vorbit cu foarte multi membri ai comunitatii romanesti din diaspora si stiu ca nu isi uita originea si ca sunt mandri de tara de unde au plecat si unde se vor intoarce probabil la un anumit moment in viata lor. In ultimul an Romania a facut pasi importanti in chestiuni precum simplificarea proceselor birocratice, transparenta decizionala, incurajarea antreprenoriatului si recunoasterea diplomelor, masuri menite sa stimuleze intoarcerea tinerilor romani in tara. Si asta pentru ca stim ca foarte multi doresc sa contribuie, intr-un fel sau altul, la dezvoltarea si la prosperitatea Romaniei prin activitatea lor profesionala, voluntariat sau critica constr uctiva.

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

Admir spiritul si initiativa studentilor si absolventilor romani care raman conectati la evolutiile din tara si isi aduc aportul la Romania competitiva si educata pe care o construim cu totii.

S-au implinit, zilele acestea, zece ani de cand Romania este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Unul dintre principalele beneficii ale adeziunii la Uniunea Europeana a fost accesul tinerilor romani la educatia de cel mai inalt nivel, in marile centre universitare ale lumii. Fie ca au optat pentru a studia in centre universitare de peste hotare sau pentru scurte schimburi de experienta, parcursul academic a sute de mii de studenti si cercetatori a inclus cel putin o experienta academica europeana. Acest fapt le-a marcat destinul, dar sunt convins ca a avut un mare impact si asupra universitatilor si comunitatilor din care proveneau.

Citeste si:
Tariceanu: Am avut telefonul ascultat in 2012 si in 2014; au...
Tariceanu: Am avut telefonul...

In incheiere, va urez mult succes in carierele voastre universitare si profesionale si va invit sa faceti diferenta prin excelenta oriunde v-ati afla!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis pentru studentii romani din afara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.