Presedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj video pe Facebook in care le spune romanilor, indiferent daca traiesc in tara sau peste hotare, sa nu isi piarda increderea in Romania si subliniaza ca mai sunt multe lucruri de facut. ”Dar am speranta ca, impreuna, vom reusi!”, afirma seful statului.

”Dragi romani, in urma cu zece ani, tara noastra devenea oficial stat membru al UE, un obiectiv care nu ar fi fost posibil fara efortul depus de fiecare dintre noi. Acum un deceniu, parintii au inceput sa construiasca pentru copiii lor o lume mai buna. Optiunea europeana a Romaniei a avut o puternica sustinere publica, pentru ca oamenii au aderat in primul rand la un set de valori si principii, o democratie consolidata, domnia legii, o viata demna, in pace si bunastare”, spune presedintele Iohannis in mesaj.

Seful statului subliniaza ca, de aceea, urmasii celor care au construit Romania europeana au datoria sa pastreze si sa intareasca pentru generatiile care vin mostenirea pe care au primit-o.

Klaus Iohannis precizeaza ca ”progresele facute pana acum nu trebuie incetinite, ci continuate cu determinare si responsabilitate”.

”Dragi romani, fie ca traiti in tara sau sunteti plecati peste hotare, nu va pierdeti increderea in Romania. Mai avem inca multe de facut, dar am speranta ca impreuna vom reusi. La multi ani tuturor si un an nou fericit!”, spune Klaus Iohannis.

La 1 ianuarie 2017 se implinesc 10 ani de cand Romania a devenit membru al Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.