Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, ca o serie de masuri care ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017 vor fi aplicate de la 1 februarie, printre acestea numarandu-se majorarea salariului minim, eliminarea contributiilor pentru pensionari si cresterea veniturilor celor din administratia publica locala.

“Din pacate, suntem la 20 de zile de la alegeri si as vrea sa reiau niste masuri care nu vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie. Unele vor fi aplicate de la 1 februarie. Salariul minim va fi marit la 1.450 de lei dar de la 1 februarie 2017. Contributiile pentru pensionari care sunt prevazute la noi in program sa fie eliminate vor mai fi platite de acestia o luna. Si vorbim de trei milioane de pensionari. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care in programul nostru este prevazut sa fie zero, va mai fi platit o luna”, a afirmat presedintele PSD.

Liderul social-democratilor a mai spus ca “bursele studentilor vor creste de cel putin 2,3 ori incepand cu 1 februarie”, iar “pretul medicamentelor pentru medicamentele care si-au pierdut patentul, care era prevazut ca scada cu 35% de la 1 ianuarie, va scadea de la 1 februarie cu 35%”, scrie News.ro.

“Salariile in administratia publica locala prevazute sa intre in prima faza de crestere cu 20% vor intra in vigoare de la 1 februarie. Salariile actorilor care sunt prevazute sa creasca cu 50% de la 1 ianuarie vor avea aplicata aceasta crestere de la 1 februarie. Cresterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei va intra in vigoare nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 februarie", a precizat Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.