Fostul presedinte, Traian Basescu, este de parere ca Romania are nevoie de un moment zero, in care "institutiile nou alese sa traga o linie de separatie de atotputernicele servicii de informatii", scrie antena3.ro.

"Avem nevoie de un moment zero, iar acest moment este acum. Avem un Parlament proaspat ales. In cateva zile, vom avea si un nou guvern. Este esential ca aceste institutii nou alese sa traga o linie rosie groasa, de separatie, intre ele, pe de o parte, si atotputernicele servicii de informatii plus DNA, pe de alta parte.

Atat institutiile politice, cat si institutiile de forta trebuie sa inteleaga faptul ca amestecul unora in activitatea si atributiile celorlalte este ilegal, neconstitutional. Altfel, riscul distorsionarii grave a functionarii democratice a institutiilor politice este major. Deci, fara compromisuri", a scris Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.