Presedintele USR, Nicusor Dan, afirma ca presedintele Klaus Iohannis "se afla in limitele Constitutiei" respingand propunerea PSD de premier, Sevil Shhaideh, si spera ca social-democratii vor face o noua propunere
"Suntem convinsi ca decizia presedintelui este bine fundamentata. Remarcam ca acestase afla in limitele Constitutiei: a recunoscut majoritatea PSD-ALDE si dreptulacesteia de a nominaliza prim-ministrul", comenteaza Nicusor Dan decizia lui Iohannis de a nu o accepta pe Sevil Shhaideh, potrivit News.ro.

USR isi exprima speranta ca PSD se va "comporta responsabil" in continuare. "Sa faca o noua nominalizare care sa intruneasca toate conditiile profesionale, morale si legale si sa sa nu arunce tara intr-o criza politica declansand suspendarea presedintelui doar pentru ca acesta a respins o persoana", se arata in comunicatul USR.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.

Citeste si: Iohannis: Nu accept propunerea ca Sevil Shaidehh sa fie premier


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.