Fostul presedinte Traian Basescu ii "recomanda" liderului PSD, Liviu Dragnea, "sa se trezeasca din betia puterii" si sa faca imediat o noua propunere pentru functia de premier, care "sa excluda desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate" si sa raspunda si exigentelor presedintelui. Basescu mai spune ca, in caz contrar, "pentru a asigura stabilitatea politica, Iohannis ar putea fi obligat sa faca o desemnare nepotrivita".

Traian Basescu scrie, vineri dimineata, pe contul sau de Facebook, ca Liviu Dragnea si Klaus Iohannis pot gasi rapid solutia potrivita daca vorbesc intre ei.

"Dragnea si Iohannis pot gasi rapid solutia potrivita daca vorbesc intre ei. Bine asistat de consultanti israelieni, Dragnea a avut un parcurs electoral cinic, mincinos, dar perfect pentru a-si atinge obiectivul castigarii alegerilor legislative. Ramas singur jucator pe terenul politicii romanesti, teren de pe care si-a eliminat inclusiv propriul partid, i-a mai ramas doar sa faca o propunere potrivita pentru functia de Prim-ministru. Si Dragnea a desemnat un functionar exceptional, dar nepotrivit pentru aceasta functie.

Inteleg perfect nevoia unei solutii imediate pentru formarea guvernului, iar aici Dragnea trebuie sa-l ajute pe Iohannis facand imediat o noua propunere. O propunere care sa excluda desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate, dar care sa raspunda si exigentelor Presedintelui.

Altfel, pentru a asigura stabilitatea politica, Iohannis ar putea fi obligat sa faca o desemnare nepotrivita.
Dragnea, fara vorbe grele, fara suparare, eu doar mi-am facut datoria de a sanctiona o greseala a puterii.
Sau tu nu accepti ideea de opozitie si crezi ca esti, tu personal, singurul detinator al solutiilor corecte? Iti recomand sa te trezesti din betia puterii",
a scris, pe pagina sa de Facebook, fostul presedinte al Romaniei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.