PSD va avea patru deputati si doi senatori din judetul Brasov, dupa ce a castigat pentru prima data dupa 1990 alegerile parlamentare in acest judet, printre cei care au primit un mandat de deputat in urma redistribuirii fiind si Remus Borza (ALDE), a precizat, pentru Agerpres, Claudiu Petra, purtatorul de cuvant al BEJ Brasov.

Cei trei deputati PSD Brasov care au castigat mandatul direct sunt Mihai Valentin Popa, Viorel Chiriac si Roxana Minzatu, iar in urma redistribuirii li se adauga si Mihai Mohaci. Social-democratul Marius Alexandru Dunca a castigat direct un mandat de senator, iar la redistribuire PSD a mai primit un mandat de senator pentru Ovidiu-Florin Ortan.

PNL Brasov are doi deputati cu mandat castigat direct - Mara Mares si Gabriel Andronache, in urma redistribuirii primind si un mandat de senator, care revine lui Daniel Catalin Zamfir.

La redistribuire au mai primit mandate de deputati UDMR-Ambrus Izabella Agnes, USR-Tudor Vlad Benga, ALDE-Remus Borza, iar un mandat de senator a revenit si USR - Allen Coliban, a mai precizat sursa citata.

Partidul Social Democrat (PSD) a castigat alegerile la Brasov, pentru prima data dupa 1990, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni, de Biroul Electoral Judetean Brasov.

Potrivit BEJ, la Camera Deputatilor PSD a obtinut 36,71%, PNL- 21,01%, USR - 13,93%,UDMR - 6,10%, ALDE - 5,93%, PMP - 4,37% si PRU - 4,34%.

La Senat, PSD a obtinut 37,58%, PNL - 21,84%, USR - 14,79%, ALDE - 6,24%, UDMR - 6,18 %, PMP - 4,69% si PRU - 4,06%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.