Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, miercuri, ca Liviu Dragnea va renunta la intentia de a fi prim-ministru pentru ca e vulnerabil din punct de vedere legal, dar isi va lua masuri sa aiba control asupra viitorului premier.

Totodata, Basescu nu a exclus varianta ca PNL sa negocieze cu ALDE si eventual sa-l puna pe Calin Popescu Tariceanu presedintele liberalilor in urma unei fuziuni.

”Isi va lua masuri sa-si prezerve puterea in partid si sa aiba control asupra premierului si va renunta. Cred ca Dragnea va renunta. El isi da seama ca nu poate lua mana presedintelui sa semneze decretul (…) In jurul lui se invarte riscul ca PSD sa nu guverneze si sunt convins ca acum cu siretenia si cu prietenii pe care ii are se gandeste cum face sa ramana puternic, sa domine si guvernul, dar sa nu compromita sansa PSD de a ramane la guvernare”, a declarat Traian Basescu.

Liderul PMP a precizat ca Dragnea este vulnerabil din punct de vedere legal si este constient de acest lucru.

”S-au intalnit doi, unul care e presedinte si altul care e presedinte de partid, dar e smecher tare ca el nu a spus niciodata ca el se va autodesemna, ci a pus-o pe doamna Firea, a pus pe presedintele de la nu stiu ce organizatie sa spuna. El stie ca e vulnerabil, ca daca nu era vulnerabil acesta discutie nu exista. E vulnerabil din punct de vedere legal. Dragnea, daca stia ca nu e vulnerabil pe lege, va asigur ca nu avea nicio problema sa spuna ca e viitorul prim-ministru al unui guvern condus de PSD, insa si el stie ca e vulnerabil si atunci au lansat aceasta gherila”, a precizat Basescu.

El a subliniat ca si daca ar vrea presedintele Klaus Iohannis sa-l numeasca premier pe Dragnea nu va putea face acest lucru pentru ca ar incalca legea, fiind pasibil chiar el de punere sub acuzare ca nu a tinut cont de o lege.

In ceea ce priveste PNL, fostul sef al statului nu a exclus negocieri cu ALDE, cu posibilitatea ca Tariceanu sa devina lider al liberalilor.

"PNL e intr-o criza atat de mare, nu exclud posibilitatea ca PNL sa aiba negocieri cu ALDE si sa-l aduca pe Tariceanu presedinte la PNL dupa o fuziune. Nu exclud aceasta posibilitate, Tariceanu are la incredere circa 40%", a declarat Basescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.