Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca urmeaza sa aiba discutii cu liderul PSD Liviu Dragnea pe tema formarii Guvernului dupa ce BEC anunta repartizarea mandatelor, iar in acest moment nu stie numele viitorului premier. In privinta legii care i-ar interzice lui Liviu Dragnea sa fie premier, Tariceanu a spus ca ”intre Constitutie si Dumnezeu nu este nici presedintele”.

"Situatia (PSD-ALDE - n.r.) e foarte buna. O sa avem discutii cu cei de la PSD in care sa armonizam cele doua programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumita amprenta proprie si sigur ca varianta finala va trebui sa fie rezultatul unor discutii, al unor negocieri si, probabil, si al unor compromisuri", a spus Tariceanu, potrivit News.ro.

El a precizat ca nu a avut o intalnire cu Liviu Dragnea, ci doar au vorbit la telefon si ca asteapta distributia finala a mandatelor pentru a face urmatorii pasi in negociere. Tariceanu a spus si ca, pana in acest moment, nu a avut discutii cu seful PSD despre numele viitorului premier.

Intrebat cate posturi si-ar dori ALDE in noul Guvern, Tariceanu a raspuns ironic: "Cat mai multe, asa 80-90%".

Liderul ALDE a vorbit si despre criteriul de integritate invocat de presedintele Klaus Iohannis in numirea viitorului premier, reluand afirmatia ca aceasta este o problema secundara Constitutiei.

"Constitutia e foarte clara si mai presus de Constitutie nu exista nimic. Intre Constitutie si Dumnezeu nu este nici presedintele. Eu v-am spus atata, ca trebuie sa intelegeti bine ca nu exista nimic altceva in plus fata de Constitutie. Nu putem sa luam nimic altceva, decat poate vointa lui Dumnezeu", a spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.