Liderul organizatiei Alba a Partidului Social Democrat, Ioan Dirzu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca cel mai bun candidat pentru functia de premier este liderul partidului Liviu Dragnea si ca seful statului trebuie sa respecte vointa poporului, in caz contrar nefiind exclusa o suspendare a presedintelui.

'Din punctul meu de vedere, si am discutat si cu colegii mei, cel mai bun candidat (pentru functia de prim ministru - n.r.) este Liviu Dragnea. Si credem ca poate, asa cum a condus partidul in ultima perioada, sa conduca si tara foarte bine. Este hotarat, are expertiza in spate, si la Ministerul Dezvoltarii, si stie care sunt problemele reale ale Romaniei. Ce poate face in plus: poate sa conduca Romania incepand de astazi', a afirmat deputatul Ioan Dirzu.

Social-democratul nu crede ca problemele cu justitia ale lui Dragnea ar putea constitui un impediment. 'Nu cred, stim cu totii pentru ce a primit acea condamnare pentru care nici la data aceasta nu are motivarea. Credem ca a fost un dosar de alta natura', a opinat Dirzu.

Liderul PSD Alba a sustinut ca presedintele Romaniei trebuie sa nominalizeze un premier social-democrat, pe Liviu Dragnea. 'Din punctul nostru de vedere, electoratul si-a spus dorinta. Presedintele trebuie sa respecte vointa poporului. Si la procentele pe care le avem si la redistribuirea de care vom beneficia, credem ca suntem indreptatiti sa solicitam foarte clar: premierul la PSD', a spus Dirzu.

Intrebat daca PSD ar sustine suspendarea lui Klaus Iohannis in cazul unui refuz, Dirzu a spus ca nu s-a discutat inca acest aspect, dar ca ar fi posibil acest lucru.

'Nu s-a discutat inca, ar fi posibila o chestiune de genul respectiv pentru ca, inca odata, consider ca vointa cetateanului sau a votantului este suprema', a declarat liderul PSD Alba.

In ceea ce priveste constituirea unei aliante cu ALDE, Ioan Dirzu a spus ca s-a discutat despre acest lucru inca inainte de inceperea campaniei electorale, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.