Presedintele USR, Nicusor Dan, a scris duminica dupa-amiaza, pe Facebook, ca in marile orase prezenta la vot este ”peste asteptari”, motiv pentru care ”ne indreptam catre un rezultat istoric”.

"Mai sunt 6 ore pana la inchiderea urnelor. Pana acum, prezenta in Bucuresti si marile orase a fost peste asteptari. Ne indreptam catre un rezultat istoric. Va asteptam la vot si pe cei care nu ati ajuns inca. Dati share acestui mesaj, sa ajunga la cat mai multi oameni. Astazi este ziua noastra!", scrie pe Facebook liderul USR.


Peste 4,3 milioane de alegatori au votat pana la ora 15.00, prezenta la nivel national fiind de 23,73%, cel mai mare procent fiind inregistrat in judetul Teleorman, 28,66%, in timp ce in Maramures este cea mai mica prezenta din tara, de 18,4%. In Bucuresti, prezenta este de 24,7%. Numarul barbatilor care au votat este mai mare decat cel al femeilor, cei mai numerosi votanti fiind cei din categoriile de peste 45 de ani. Au votat mai multi alegatori din mediul urban fata de cei din rural.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.