PSD Alba a depus plangeri la Biroul Electoral Judetean Alba si la Inspectoratul Judetean de Politie in care sesizeaza ca PNL a continuat campania electorala pe retelele de socializare. BEJ a admis sesizarea social-democratilor si a cerul PNL Alba sa retraga postarile.

Potrivit unui comunicat de presa al Departamentului de Comunicare al PSD Alba, reprezentantii filialei partidului au depus plangeri la Biroul Electoral Judetean Alba si la Inspectoratul Judetean de Politie privind continuarea campaniei electorale de catre PNL, prin intermediul a trei lideri locali.

PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe retele de socializare mesaje sponsorizate de indemn la vot sau indemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorala si constituie contraventie”, se arata in comunicatul PSD Alba.

Biroul Electoral Judetean Alba a admis plangerea formulata de PSD Alba si, prin decizia nr. 33, a dispus ca PNL sa retraga postarile respective.

De asemenea, membrii BEJ Alba au transmis sesizarea PSD Alba catre Inspectoratul Judetean de Politie Alba pentru verificarea acesteia si luarea masurilor legale.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Alba, politistii fac verificari in acest caz si nu a fost dispusa inca nicio sanctiune.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.