PSD s-a laudat cu un ordin de ministru care ar fi urmat sa scada pretul la medicamente, dar nu l-a aplicat niciodata, a afirmat, joi seara, premierul Dacian Ciolos, el precizand ca actualul Guvern a luat de fapt aceasta decizie.

Intrebat cum comenteaza faptul ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat ca a fost impotriva scaderii pretului la medicamente, premierul Ciolos a spus ca Guvernul a adoptat o hotarare in acest sens, insa in asa fel incat sa nu se ajunga la disparitia medicamentelor de pe piata.

"E interesant ca doamna Firea din PSD spune lucrul asta, PSD care s-a laudat (...) cu un ordin de ministru care ar fi urmat sa scada pretul la medicamente, dar pe care nu l-a aplicat niciodata. N-a luat niciodata PSD o astfel de decizie, a lasat-o pe Guvernul urmator si pe urma, de pe tusa, a tot strigat ca Guvernul tehnocrat nu scade (...) preturile la medicamente. Am luat aceasta decizie de a scadea pretul la medicamente, dar in asa fel incat sa nu ducem la disparitia medicamentelor de pe piata, pentru ca asta e o abordare populista, pe care PSD a avut-o: 'Trebuie sa se duca cu orice pret pretul la medicamente in jos, chiar si cu pretul disparitiei unor medicamente'. Deci aveam situatii cand preturile pe hartie erau mici, dar pacientii nu mai gaseau medicamentele respective in farmacii (...) Noi am venit cu o abordare coerenta, asa cum am incercat sa avem in toate deciziile pe care le-am luat anul asta, si am venit cu o decizie de scadere in trepte, incepand cu anul viitor, a pretului la medicamente (...) Daca doamna Firea se uita la hotararea de Guvern, care a fost data - nu ordin de ministru ascuns de un ministru, ci o hotarare (...) asumata de tot Guvernul -, (...) o sa vada ca decizia e deja luata, deci dansa sau e de rea-credinta sau nu cunoaste realitatea", a declarat Ciolos, la Realitatea TV.

Alegeri parlamentare 2016. Ciolos: "Guvernul a stabilit si un sistem de monitorizare a stocurilor de medicamente"

Potrivit premierului, Guvernul a pus la punct si "un sistem de monitorizare a stocurilor de medicamente in farmacii".

"Am facut mai mult decat a lua decizia de a scadea pretul la medicamente, am pus la punct si acel instrument prin care urmarim medicamentele care risca sa dispara de pe piata", a mai spus Ciolos conform Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.