Presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat joi pe romani sa participe la vot la alegerile parlamentare.

"Votul este instrumentul cel mai valoros si mai puternic pe care cetatenii il au intr-un cadru constitutional democratic asa cum este si cel dat de Constitutia Romaniei. Participarea la alegeri si exprimarea optiunilor electorale reprezinta calea cea mai potrivita pentru recastigarea increderii cetatenilor in institutiile fundamentale ale statului. (...) Ii indemn pe toti concetatenii mei sa uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care il au - dreptul la vot", a declarat Iohannis, la simpozionul national "Traditii, prezent si perspective ale constitutionalismului romanesc", dedicat implinirii a 25 de ani de la adoptarea Constitutiei din 8 decembrie 1991, organizat la Palatul Parlamentului.

El a spus ca isi doreste, ca presedinte, o democratie puternica si institutii care se bucura de legitimitate si incredere, conform Agerpres.

"Au fost momente in trecut cand multi erau tentati sa creada ca votul nu conteaza. Eu sper ca am depasit acea perioada si acel scepticism", a adaugat Iohannis.

Seful statului a afirmat ca toti romanii trebuie sa isi exprime optiunea de vot.

"Avem aceasta datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru ca in urma cu 27 de ani am dobandit prin sacrificiu de sange libertatea de a ne decide singuri propria soarta. Cetatenii romani trebuie sa stie ca votul lor conteaza si sa aiba constiinta ca ei decid, prin alegeri, viitorul lor si al Romaniei!", a afirmat Klaus Iohannis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.