Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a exclus miercuri o guvernare alaturi de PSD si PMP, ea adaugand ca din viitorul Cabinet ar putea face parte si profesionisti.

"Exclus orice fel de discutie cu PSD pentru o formula guvernamentala. (...) Categoric este o varianta pe care o exclud. Nu ma joc cu cariera mea politica, nici cu credibilitatea mea si nici nu imi bat joc de vointa politica a partidului. La noi a fost un vot dat in unanimitate cu privire la necolaborarea intr-un Guvern cu PSD si nu vorbim nici de o alianta in Parlament, ceea ce mi se pare absolut firesc si, daca este nevoie, o sa o spun dimineata, la pranz si seara", a aratat Gorghiu, la Adevarul Live.

Ea a sustinut ca PSD "arunca pe piata scenariul apropierii de PNL". "Eu mai bine stau in Opozitie decat sa guvernez cu PSD", a adaugat liderul PNL.

In opinia acesteia, Traian Basescu nu va intra in Parlament. "Daca intra in Parlament este o varianta de nefrecventat de catre PNL", a spus aceasta.

Alegeri parlamentare 2016. Gorghiu cere o prezenta ridicata la vot

"Cred ca cel mai important lucru pe care putem sa-l facem este sa ii facem pe oameni sa inteleaga cat de necesara va fi o prezenta ridicata la vot. (...) Nu avem decat doua variante in momentul acesta - un PNL, in care da, poate au fost momente in care a gresit, momente in care a oscilat, in care nu a fost foarte ferm, dar vorbim despre un partid care s-a schimbat, un partid cu resurse umane noi, un partid care are un parteneriat cu un prim-ministru care a demonstrat ca s-a descurcat bine in acest an, in ciuda lipsei unei majoritati parlamentare, si un alt partid care defileaza in continuare cu o structura anchilozata, un partid care inseamna resursa umana neimprospatata si un partid care, pana una-alta, nu a demonstrat nimic in trei ani la guvernare, dar acum vinde tot felul de gogosi", a aratat Gorghiu.

Ea a precizat ca viitorul premier propus va avea un cuvant greu de spus in formarea Cabinetului si nu a exclus ca in viitorul Guvern sa se regaseasca profesionisti, transmite Agerpres.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.