Gabriel Oprea a venit, miercuri dimineata, la sediul DNA, el refuzand sa faca vreo declaratie inainte de a se intalni cu procurorii. Fostul ministru de Interne a mai fost la DNA si in 17 octombrie, cand a fost citat pentru a fi pus sub acuzare dupa ce presedintele Klaus Iohannis a avizat urmarirea penala a lui Oprea sub acuzatia de ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a ajuns, miercuri dimineata, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta probele din dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, potrivit unor surse judiciare.

Oprea a refuzat sa faca vreo declaratie inainte de a se intalni cu procurorii, transmite News.ro.

Gabriel Oprea a fost si in 17 octombrie la DNA, fiind citat de procurori pentru a fi pus sub acuzare dupa ce presedintele Klaus Iohannis a avizat urmarirea penala in cazul fostului ministru de Interne, sub acuzatia de ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, in 14 octombrie, ministrului Justitiei, cererea de urmarire penala pentru ucidere din culpa a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne in perioada martie 2014 - noiembrie 2015, solicitarea fiind adusa la cunostinta si Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care primise solicitarea de la Directia Nationala Anticoruptie.

Cererea DNA prin care se solicita aviz de la presedintele Klaus Iohannis pentru urmarirea penala a fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, a ajuns in 12 octombrie la Presedintie. Solicitarea a fost transmisa dupa incetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, incepand din 1 octombrie.

Directia Nationala Anticoruptie ceruse, in 1 septembrie, Senatului aviz pentru urmarirea penale a lui Gabriel Oprea, insa solicitarea a fost respinsa de senatori in 19 septembrie. Ulterior, Oprea a demisionat din Senat, dupa proteste in strada.

Potrivit DNA, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin anchetatorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni, precizeaza procurorii.

"In raport cu ansamblul probelor administrate pana in prezent (intre care doua expertize criminalistice si o expertiza tehnica ) se retine ca exista indicii rezonabile in sensul ca ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea detinuta i-l conferea si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza deplasarea coloanei oficiale care il insotea, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigina Bogdan-Cosmin", mai arata DNA.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.