Romanii din strainatate pot plati online, de la 1 decembrie, taxele si impozitele, inclusiv cu un card emis de o banca din afara Romaniei, prin platforma ghiseul.ro, a anuntat, joi seara, la Alba Iulia, in cadrul unei conferinte RePatriot, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Delia Popescu, citata de Agerpres.

"Va prezint un mic pas pe care Guvernul Romaniei il face in digitalizarea Romaniei si in relatia cu romanii de pretutindeni, o solutie de plata a taxelor si impozitelor si modul in care putem interactiona cu statul in mediul online, fara a fi nevoie a ne deplasa la ghiseu. Solutia se cheama ghiseul.ro., la care, incepand de astazi (1 decembrie - n.r.), avem o facilitate noua pentru romanii din diaspora. Facilitatea inseamna ca putem sa cream un mediu online, deci nu ne mai deplasam de acasa, ne putem crea user-ul si parola, cu care avem acces la facilitatile tehnice expuse de catre platforma ghiseul.ro. Putem sa facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul din afara Romaniei, deci cu un card bancar emis de o banca din afara Romaniei. Lucrurile astea vor facilita, sa zicem, relationarea romanilor de pretutindeni cu administratia publica in zona de taxe si impozite", a declarat ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Retail jobs

Delia Popescu a amintit si de o alta solutie informatica prin care se faciliteaza relationarea romanilor de pretutindeni cu statul si anume o platforma prin care romanii pot sa solicite obtinerea unor autorizatii si avize tot online, acestea fiind emise in acelasi mod.

Popescu a facut referire si la faptul ca Ministerul de externe a finalizat un ghid pentru romanii care doresc sa se intoarca in tara. Ministrul a subliniat ca Guvernul realizeaza importanta majora pe care o are diaspora pentru Romania, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.