Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, referitor la decizia sefului statului Klaus Iohannis de a nu-l invita la parada cu ocazia Zilei Nationale, ca ”disputele personale” si ”ranchiunele unora” trebuie lasate in spate pentru a avea sentimentul pozitiv de solidaritate in aceasta zi importanta pentru romani.

Intrebat de jurnalisti cum s-a vazut parada din randul romanilor, Calin Popescu Tariceanu a spus: ”Foarte frumos. Se vede ca Romania a inceput sa investeasca in Armata pentru ca sunt echipamente moderne pe care armata le are acum la dispozitie. Efortul pe care Romania il face ca tara membra a NATO pentru asigurarea securitatii colective a tuturor membrilor NATO este evident”.

Chestionat in continuare cum vede argumentele pentru care presedintele Klaus Iohannis nu l-a invitat la tribuna oficiala, copresedintele ALDE a sustinut ca disputele personale trebuie lasate in spate.

Astazi, cand este Ziua Nationala, dati-ne voie sa avem sentimentul pozitiv de solidaritate intre romani si aceste lucruri care tin de disputele persoanele, de ranchiunele unora, sa le lasam in spate. Pentru noi conteaza prea putin aceste lucruri”, a raspuns presedintele Senatului.

Fiind intrebat daca a organizat in curtea ALDE propria receptie, in conditiile in care nu a fost invitat la receptia de la Palatul Cotroceni, Calin Popescu Tariceanu a spus ca a organizat o masa campeneasca alaturi de colegii din tara. ”Avand in vedere ca este campania electorala, ne-ar fi facut mare placere sa facem o sarbatoare la care sa participe cat mai multa lume. Cum exista anumite reglementari si nu vreau sa fim acuzati ca oferim mita electorala, nu am putut sa invitam romanii. Suntem impreuna cu o seama de colegi din tara care au venit sa sarbatoreasca alaturi de noi”, a raspuns copresedintele ALDE.

Primarul general Gabriela Firea, liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, alti reprezentanti ai celor doua formatiuni, inclusiv din organizatiile de tineret si copii imbracati in port popular au asistat la parada militara de langa Arcul de Triumf, insa din zona destinata publicului.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Presedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta sa nu invite la parada de 1 Decembrie, si nici la receptia oficiala gazduita la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme in justitie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.