Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, legat de decizia de a nu invita la parada militara si la receptia organizate de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”, ca de Ziua Nationala trebuie date semnale puternice ca la varful statului se promoveaza curatenia in politica.

El a mai spus ca nevinovatia este un principiu pe care cu totii il respectam, dar politicienii care au probleme cu justitia, vinovati sau nu, trebuie sa faca un pas inapoi pana isi rezolva aceste probleme.

"Ziua Nationala este o zi dedicata unor manifestari foarte vizibile, care vor sa sublinieze caracterul statului roman de stat unitar, de stat de drept, de stat european si membru NATO. Prin manifestarile de 1 Decembrie nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci si sa creionam viitorul Romaniei, care se bazeaza pe valorile UE, ale NATO, iar toate acestea au un punct foarte puternic - statul de drept. Este foarte bine sa dam semnale puternice, lesne de inteles si de catre cetateanul de rand, ca la varful statului se promoveaza curatenia in politica", a declarat presedintele, raspunzand unei intrebari legate de decizia sa de a nu invita ”persoane cu probleme penale” la parada militara si la receptia organizata la Palatul Cotroceni, de Ziua Nationala a Romaniei.

Presedintele a spus ca "aceasta nevinovatie este un principiu pe care cu totii il respectam, dar politicienii care au probleme cu justitia, vinovati sau nu, fac un pas inapoi pana isi rezolva problemele".

"La noi aceasta cutuma inca nu este bine cunoscuta si nu este bine respectata. Pentru a acoperi aceasta lacuna, am hotarat sa fac aceasta invitatie", a adaugat Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.