Deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al PMP, a anuntat vineri ca a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate privind articole din Legea alegerilor parlamentare - Legea 208/2015, intr-un proces aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, instanta admitand cererea si sesizand Curtea Constitutionala.

Alegeri parlamentare 2016 - acestea ar trebui anulate

El a precizat ca aceste articole se refera la numarul de parlamentari pentru diaspora, vizand norma de reprezentare, si ca sesizarea trebuie judecata "urgent", intrucat, daca va fi admisa, "alegerile trebuie anulate".

"In calitate de deputat am sesizat prin instanta Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea Legii 208/2015. Cerem ca Curtea Constitutionala sa decida cat mai rapid cu privire la neconstitutionalitatea articolelor 4 si 5 alineat 1, 4, 5 si 6, raportat la articolul 25, articolul 42 alineatul 3 si articolul 84 alineatul 1 si anexa 1 din Legea 208/20 iulie 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente", a declarat Eugen Tomac.

El a explicat ca procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care are calitatea de intervenient, este deschis de o asociatie cu activitate in diaspora - Institutul "Fratii Golescu".

"Institutul 'Fratii Golescu' a atacat in instanta Hotararea 8/2016 a AEP cu privire la Registrul Electoral al romanilor de peste hotare. La solicitarea acestei organizatii, am intervenit si eu in acest proces si in calitate de deputat care ii reprezinta pe cetatenii romani din strainatate am ridicat exceptia de neconstitutionalitate cu privire la norma de reprezentare a cetatenilor romani care locuiesc peste hotare. Procesul in instanta a inceput de cateva luni. Ieri (joi - n.r.), practic, Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea mea de ridicare a exceptiei de neconstitutionalitate si a sesizat Curtea", a precizat Tomac conform HotNews.

Citeste si:
Alegeri parlamentare 2016. Prezenta la vot la ora 18 a fost de 34,39%
Alegeri parlamentare 2016....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.