Presedintele PMP, Traian Basescu, a afirmat, joi seara, la Ploiesti, ca legea educatiei din 2011 a fost "schimonosita" prin cele 108 modificari ce i-au fost facute, obiectul partidului fiind acela de a aduce actul normativ la forma sa initiala.

"Prin vestita doamna Andronescu, prin vestitul premier Victor Viorel Ponta, altfel plagiator, s-au aplicat legii 108 modificari. Legea a fost schimonosita, pur si simplu. Prin acele modificari au revenit, practic, la vechile practici din educatie in care in centrul sistemului de educatie se afla interese de grup, interese sindicale, interese de a mentine posturi ocupate cu oameni nepregatiti in detrimentul interesului elevului. (...) Trebuie sa intelegem: nu cadrul didactic este in centrul sistemului de educatie, ci copilul", a spus Basescu, in discursul sustinut la evenimentul de lansare a candidatilor PMP Prahova.

In context, el a aratat ca analfabetismul functional este la un procent de 42% si abandonul scolar la 19,1%, punctand ca obiectivul PMP este ca Legea 1/2011 sa fie adusa la forma initiala si lasata sa functioneze timp de cinci ani.

"Obiectivul nostru este ca Legea 1/2011 sa fie adusa la forma initiala, anulate cele 108 modificari aplicate legii si lasata legea sa functioneze timp de 5 ani. Cu certitudine se va schimba fata invatamantului. Legea a fost facuta urmarindu-se modelul finlandez care e cel mai performant sistem de invatamant care functioneaza in Europa", a explicat liderul PMP.

In ceea ce priveste cauzele abandonului scolar, Basescu a afirmat ca acesta este provocat de saracie si a criticat modul in care sunt acordate ajutoarele sociale, aratand ca ele trebuie sa fie "corect focusate", scrie Agerpres.

"Abandonul scolar nu e pe chestiune scolara, este pe chestiune de saracie. (...) Trebuie sa gasim formula ca volumele uriase de bani pe care le adresam ajutoarelor sociale sa fie corect focusate. (...)Marea problema este ca, nemergand copiii la scoala, se perpetueaza saracia si generatiilor urmatoare, pentru ca fara scoala, vor ramane tot saraci, nu vor avea o meserie, nu vor putea trai onorabil. Si atunci, solutia este sa focusam ajutoarele sociale pe familiile care intr-adevar au nevoie de aceste ajutoare, sa le marim, daca este nevoie (...) si sa conditionam ajutoarele sociale de mersul copiilor la scoala si nu de mersul tatalui la carciuma din sat. Este esential sa avem curaj sa facem acest lucru, chiar daca unele partide si-au facut un mod de a obtine procente aruncand ajutoare sociale si unde trebuie si unde nu trebuie", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.