Politica24 Noiembrie 201616:45

Lectura de 2 minute

Deputatul roman Siegfried Muresan a fost ales, joi, negociator-sef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE din 2018.

Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat astazi pe deputatul european Siegfried Muresan (PPE/PMP) ca raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) din anul 2018. Deputatul european Siegfried Muresan este primul roman ales ca negociator-sef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Deputatul european Siegfried Muresan este vicepresedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European si are deja experienta in negocierile bugetare ale Uniunii. Anul acesta a lucrat, in calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), la proiectul de Buget UE pentru 2017 si a facut parte din delegatia Parlamentului la concilierea bugetara cu Consiliul UE in cadrul careia s-a aprobat bugetul pentru anul viitor, in valoare de 158 de miliarde de euro.

„,Este o sarcina deosebit de importanta si dificila sa negociezi un buget de 155 - 160 de miliarde de euro, dar o voi face cu mare responsabilitate. Este foarte important sa existe continuitate si sa finantam in continuare prioritatile de crestere economica ale Uniunii Europene, cu accent pe investitii in infrastructura, cercetare, inovare, locuri de munca pentru tineri, dar si intarirea securitatii cetatenilor europeni", a declarat deputatul european Siegfried Muresan dupa anuntul de astazi al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.

„Vreau ca 2018 sa fie anul in care Romania va absorbi foarte multe fonduri europene. Pentru aceasta, eu voi pune la dispozitie banii necesari in bugetul UE pentru a efectua platile la timp catre investitiile in domeniile importante ale Romaniei: pentru coeziune, pentru proiecte de infrastructura, pentru constructia de autostrazi. Dar trebuie si Guvernul Romaniei sa isi faca treaba si sa absoarba acesti bani. Voi lucra indeaproape si cu autoritatile de la Bucuresti pentru a ne asigura ca acest obiectiv este indeplinit de ambele parti", a mai spus deputatul european Siegfried Muresan in comunicatul de presa remis 9AM.ro.

Citeste si:
Și-a luat adio de la mama sa, infectată cu COVID-19, printr-un apel...
Și-a luat adio de la mama sa,...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.